Op 22 maart 2018 heeft body language coach Michiel Andreae een workshop gegeven voor de leden van de Vereniging Jonge Procesadvocaten over non-verbale communicatie. De workshop vond plaats op het kantoor van Pels Rijcken in Den Haag. Voor deze workshop waren slechts 25 plaatsen beschikbaar. Met 25 enthousiaste leden ging de workshop dan ook van start.

De workshop richtte zich op alles wat je moet weten om mensen aan de hand van hun lichaamstaal beter te begrijpen en te beïnvloeden. Het doel was om de leden bewust te maken van de impact van hun non-verbale uitstraling alsook de leden technieken geven om krachtiger en zelfverzekerder over te komen op een zitting of tijdens een bespreking. Daarnaast kwamen enkele technieken aan bod hoe je de advocaat van de wederpartij kunt lezen en kunt achterhalen wat gevoelige punten zijn. Michiel Andreae besprak ook de wetenschappelijke inzichten in non-verbale communicatie. Hij legde de focus op diverse tijdstippen; de voorbereiding van een gesprek, tijdens een gesprek en bij het ‘netwerken’. Verder gaf hij diverse voor de praktijk relevante tips.

De workshop werd, zoals altijd, afgesloten met een borrel.

Het was een geslaagde workshop en wij willen dan ook alle aanwezigen bedanken dat zij hebben bijgedragen aan dit succesvolle event. Tot slot willen wij ook Michael Andreae bedanken voor het delen van zijn kennis over non-verbale communicatie en Pels Rijcken voor het hosten van dit event.