Op donderdag 16 mei 2019 vond alweer het vierde congres plaats van de Vereniging Jonge Procesadvocaten. Het thema was het actuele onderwerp: “the Netherlands Commercial Court”. Ook dit congres waren wij zeer vereerd met onze sprekers. Vanuit de rechterlijke macht spraken niemand minder dan de president van de rechtbank Amsterdam, Christa Wiertz-Wezenbeek, en diverse afgevaardigden van de NCC: Lincoln Frankes, Willem Visser en Mieke Dudok van Heel. Arnold Croiset van Uchelen belichtte het onderwerp vanuit advocatuurlijk perspectief.

Wil je meer informatie over the Netherlands Commercial Court? Ga naar: ncc.gov.nl. Onder About us (Key Features, de tabel onderaan) staan diverse bestanden (brochure, powerpoint, fact sheets). Tevens wordt aanbevolen om een vertaling van de Rv  te raadplegen (Code of Civil Procedure – Selected Sections) evenals een Engelse versie van de NCC Rules. Het onlangs verschenen boek “The Netherlands Commercial Court” van M. Kuijpers behoort tevens tot de aanbevolen literatuur.